Уређење водотока реке Моравице

Друштво

Данас је одржан први радни састанак председника општине Сокобања Миодрага Николића, његовог заменика Владимир Миловановића и њиховог тима за послове комасације са директором Управе за пољопривредно земљиште, која је у саставу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Бранком Лакићем, као и представницима Агенције за комасацију, у вези са уређењем водотока реке Моравице на потезу од Бованског језера до урбане зоне у Сокобањи.

− Сокобања је започела поступак комасације пре четири године. Израђен је пројекат који се односи на будуће инвестиције уређења водотока Моравице са њеним притокама, али сам пројекат захтева извесне корекције у поступку комасације са којом је започето тада. Интерес свих, пре свега локалног становништва али и свих грађана Србије који долазе у ово туристичко место јесте да добијемо једно уређено земљишно подручје на потезу од Бованског језера до урбане зоне Сокобање. Комасација је иначе поступак који подразумева укрупњавање пољопривредног земљишта а циљ је добијање комплетно уређеног подручја на овом потезу − рекао је Лакић.

Он је додао да ресорно министарство препознаје квалитет и потенцијале Сокобање као атрактивног туристичког места које је у снажном развоју и да ће финансирати 70 посто свих радова у поступку комасације, почевши од израде Измена и допуна пројекта комасације па даље.

− Намера је да  заједнички што пре приступимо решавању насталих проблема, што ће бити од великог значаја за грађане општине Сокобања, али и грађане целе Србије који бирају Сокобању као изузетно атрактивно туристичко место за одмор, које ће то још више бити након завршеног процеса комасације − додаје Лакић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 15 =