Удружењу Етнос-С из Читлука награда за најлепше старо јело на Ђурђевданском прелу

Друштво

Удружење жена Етнос С – Читлук на 12. Ђурђевданском прелу у Новом Селу код Велике Плане, одржаном протекле суботе, освојило је награду за најлепше старо јело( ролат од меса). Ђурђевданско прело је фестивал фолклора са традицијом дужом од једне деценије на коме учествује велики број културно-уметничких друштава из читаве Србије.

Поред тога ово је и манифестација у оквиру које се Удружења жена такмиче у спремању националне хране и традиционалног јела, сазнајемо од Златка Антонијевића председника Удружења Етнос С – Читлук. Поред већ поменутог ролата од меса које је освојило награду, чланице Етнос-С на својој трпези су имале домаћи овчији сир, сушенице, јаретину, гибаницу а од слаткиша ваницлице, бресквице и штрудлу.

− У склопу манифестације била је организована и лутрија.Манифестација је протекла веома весело, уз игру и дружење,као и у међусобном размењивању искустава чланица разних удружења,што се тиче хране и ручних радова. При самом доласку сачекали су нас организатори и имали смо свечани ручак у порти цркве. Након тога смо смо сви отишли до Дома културе МЗ Ново Село где су нас дочекале чланице њиховог Удружења уз традиционално послужење. Поред Удружења жена Етно-С у програму манифестације учествовао је и КУД Младост из Читлука, и могу да кажем да су се сви вратили задовољни и срећни − истакао је Антонијевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − ten =