UPM - Naslovna

Уређење приобаља реке Моравицe

Друштво

Идејно решење уређења приобаља реке Моравицe , дело ауторског тима на челу са Братиславом Илићем архитектом из Београда, које је победило на недавно одржаном урбанистичко-архитектонском конкурсу представља једну полазну основу и визију , како би могао изгледати овај атрактивни део Сокобање који је потпуно запуштен и занемарен у претходном периоду.

Општина Сокобања упоредо са расписивањем конкурса започела је и припремне радње око израде пројектне документације. Општинско веће је усвојило предлог одлуке о уређењу грађевинског земљишта , то ће уједно бити и једна од тачака дневног реда наредне седнице Скупштине. Након тога Влади Републике Србије биће поднет захтев за утврђивање јавног интереса земљишта око реке Моравице за експропријацију непокретности у циљу привођења земљишта намени ради реализације поменутог пројекта.

Isidor krstic– Надам се да ће физичка и правна лица која поседују земљишта поред Моравице бити добри партнери у овом поступку, да ћемо наћи заједнички интерес и да ћемо на обострано задовољство у једном оптималном року све то решити – истиче Исидор Крстић председник општине Сокобања.

Након завршетка процеса експропријације приступа се изради пројектне документације а затим почиње и њена реализација.

– Пре свега због нерешених имовинско-правних односа врло је тешко проценити колико ће времена проћи до потпуне реализације пројекта, али је веома битно да се са тим кренуло – додаје Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 18 =