T - Naslovna

У МЗ Трубаревац: рибљи котлић крај језера

Друштво

Током викенда на обалама Бованског језера, са сокобањске стране, припремала се укусна рибља чорба. У организацији Месне заједнице Трубаревац у суботу 25. августа одржано је такмичење у припремању овог јела. Ова манифестација окупила је 11 екипа са подручја општине Сокобања и из Ниша које су се на трубаревачкој страни језера бориле за пехаре и медаље.

Најукуснију рибљу чорбу по оцени трочланог жирија у саставу Срећко Кнежевић из Бачке Паланке, Јордан Радивојевић из Сокобање и Александар Митровић из Ниша, припремила је нишка екипа „Топалко”, док је друго место припало екипи „Чанда” из Сокобање. Треће место заузели су представници Месне заједнице Мужинац. Пласман осталих екипа је следећи: четврто место „Љута папричица”, пето место екипа „Томић Данијел”, а шеста је дружина „Војкан Минић”. Заједничка екипа месних заједница Језеро и Трубаревац је освојила седмо место, док су „Кумови” осми, а вила „Емили” девета. На десетој позицији пласирали су се представници месне заједнице Сесалац.

– С обзиром на то да смо на идеју дошли јако касно и да смо за саму организацију имали свега неколико дана, моје мишљење је да је манифестација прошла одлично. Циљ је промоција Трубаревца, али и окупљање и дружење људи из различитих месних заједница. Очекујем да ова манифестација постане традиција и да од следеће године достигне један озбиљнији ниво – изјавио је Братислав Марковић, председник МЗ Трубаревац.

Ову манифестацију својим спонзорством помогли су: Вила „Бован”, Хацијенда „Гане”, Вила „Јовић”,  „Белини”, фризерски салон „Ђоле”, „Соко М” Врбовац, ТР „Јовановић” и ТР „Узор”.

Текст и фото: Оливера Денић

1 thoughts on “У МЗ Трубаревац: рибљи котлић крај језера

  1. Obzirom da je prvi put, bravo za MZ Trubarevac. Krajnje je vreme bilo da se entuzijazam ovih ljudi obeleži jednim ” prirodnim ” dogadjajem – riblja čorba na jezeru. Nadamo se da će biti tradicija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − nine =