Upis u školu

Upis u srednje škole: Mnogi hoće u kuvare

Društvo

Prema planu i programu koje je propisalo Ministarstvo prosvete Republike Srbije prvi krug upisa u srednje škole je 8. i 9. jula. Nakon što su učenici završili sve obaveze u osnovnoj školi, posle popune liste želja i uvida u rezultate, sledi upis u željene škole. Srednja škola „Branislav Nušić” u narednu školsku godinu upisaće 120 učenika u pet obrazovnih profila.

Kako saznajemo od Ane Milićević, direktorke škole, najveće interesovanje je za obrazovne profile iz oblasti turizma i ugostiteljstva među kojima prvo mesto zauzima obrazovni profil, kuvar. Prema njenim rečima, ovaj obrazovni profil je postao veoma popularan i sve više učenika se opredeljuje za ovaj profil.

‒ Veliko interesovanje vlada i za profile, konobar i turističko-hotelijerski tehničar, kao i za gimnaziju opšteg smera. Nekoliko mesta je ostalo na obrazovnom profilu finansijski administrator ‒ kaže Milićević.

Upis se vrši u prostorijama škole od 8 do 15 časova.

Učenici će imati na raspolaganju i drugi upisni krug, 11. jula. Ovaj termin će moći da iskoriste učenici koji zbog opravdanih obaveza nisu mogli da predaju svoja dokumenta u prvom krugu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × four =