Upis u školu

Упис у средње школе: Многи хоће у куваре

Друштво

Према плану и програму које је прописало Министарство просвете Републике Србије први круг уписа у средње школе је 8. и 9. јула. Након што су ученици завршили све обавезе у основној школи, после попуне листе жеља и увида у резултате, следи упис у жељене школе. Средња школа „Бранислав Нушић” у наредну школску годину уписаће 120 ученика у пет образовних профила.

Како сазнајемо од Ане Милићевић, директорке школе, највеће интересовање је за образовне профиле из области туризма и угоститељства међу којима прво место заузима образовни профил, кувар. Према њеним речима, овај образовни профил је постао веома популаран и све више ученика се опредељује за овај профил.

‒ Велико интересовање влада и за профиле, конобар и туристичко-хотелијерски техничар, као и за гимназију општег смера. Неколико места је остало на образовном профилу финансијски администратор ‒ каже Милићевић.

Упис се врши у просторијама школе од 8 до 15 часова.

Ученици ће имати на располагању и други уписни круг, 11. јула. Овај термин ће моћи да искористе ученици који због оправданих обавеза нису могли да предају своја документа у првом кругу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =