Подстицаји по хектару пољопривредне производње: Продужен рок и почела исплата

Друштво

Рок за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара по хектару, продужен је и трајаће до 1. априла ове године, а у суботу је почела и исплата те врсте субвенције, саопштили су из Министарства пољопривреде.

Из ресорног министарства, подсећају пољопривредне произвођаче да се подношење захтева за подстицаје по хектару биљне производње и за рефакцију акцизе одвија независно од подношења захтева за субвенције за набавку сертификованог семена.

Неопходно је да пре подношења захтева за подстицаје по хектару биљне производње у електронском Регистру пољопривредних газдинстава пољопривредници уреде податке о површинама и биљним културама на парцелама и да изврше обнову регистрације пољопривредног газдинства. За подношење захтева за субвенције за ову меру није потребно поседовање фискалних исечака (рачуна).

Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара.

Право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују – у своје име и за свој рачун, а субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за подстицаје на порталу еПодстицаји.

Информације у вези са расписаним Јавним позивом и овом Изменом јавног позива доступне су на телефоне Инфо-центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде: 011/260-79-60 или 011/260-79-61, као и контакт центра Управе за аграрна плаћања 011/30-20-100 или 011/30-20-101, сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова, као и на званичној веб презентацији еАграр.

 

1 thoughts on “Подстицаји по хектару пољопривредне производње: Продужен рок и почела исплата

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 4 =