Сокобањски џудисти успешни на Међународном турниру

Друштво Спорт

У изузето јакој конкуренцији Џудо клуб „Карађорђевић” на недавно одржаном Међународном турниру „Јагодина Опен 2023” са освојених 12 медаља заузео је четврто место у укупном пласману. Ово је велики успех за сокобањски џудо клуб, имајући у виду да је учествовало око 400 такмичара из чак 36 клубова из земље и иностранства.

Према речима Славише Милијића, џудо мајстора и тренера клуба Карађорђевић конкуренција је била изузетно велика и јака. Учествовало је 17 чланова ЏК „Карађорђевић”. Злато су освојиле Тара Тодоровић и Хелена Усеиновић. Сребро: Неда Милијић, Алекса Филиповић, Василије Петковић и Петар Живановић а бронзу: Младен Симић, Илијана Стојадиновић, Лара Јовановић, Тара Андрејевић, Ђорђе Филиповић, Неда Тодоровић и Димитрије Алексић.

Следеће такмичење на коме ће учествовати сокобаски џудисти и то категорије старије девојчице и дечаци је Регионални Шампионат централне Србије, које ће бити одржано 21. маја у Бору. Након тога, ко оствари пласман одлази на државно такмичење које се одржава у Београду 28. маја. Међутим тренер Милијић истиче да ће на поменуто такмичење ићи само уколико џудо клуб успе да обезбеде новчана средства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =