Успешно одржана друга „Тракторијада”

Друштво

Друга по реду манифестација „Тракторијада” у организацији Месне заједнице Читлук одржана је јуче. Ова манифестација први пут је одржана, у поменутом селу, пре две године и још тада је изавала велико интересовање али прошле године није одржана због пандемије ковид 19.

 DSC2775(1)
 DSC2963
 DSC2829
 DSC2986
 DSC2738
 DSC2720
 DSC2916(1)
 DSC2873
 DSC2798
 DSC2859(1)
 DSC2891
Aperture: 6
Camera: NIKON D7000
Iso: 400
Orientation: 1

Такмичари су се окупили у центру села, након чега је био организован дефиле трактора до места одржавања. „Тракторијаду” је отворио Владимир Миловановић, заменик председника општине, који је све учеснике и посетиоце поздравио у име локалне самопуправе. Миловановић је изразио задовољство због великог броја учесника на манифестацији истакавши да је село Читлук јуче било специфично по томе што су се у њему у истом дану одржале две лепе манифестације и обећао да ће Општина Сокобања наредне године помоћи да ова атрактивна манифестација, постане позната не само у нашој општини, већ широм Србије.

Драган Живановић, председник Месне заједнице Читлук каже да је на овогодишњој „Тракторијади” било много више учесника него на првој а да се нада да ће наредне године бити још посећенија. Организатор је ове године припремио и више дисциплина него прве године: Пролаз кроз блато – једна од најзанимљивијих дисциплина, конципирана тако да такмичари трактором пролазе кроз импровизовани ров са блатом и препрекама, затим, надвлачење трактора по категоријама, вуча празног трактора, надвлачење флаша пива, брзо испијање пива и трка у џаковима. Ове године организоване су и две дисциплине специјално за млађе такмичаре – надвлачење над брвном и прављење бунара од остатака кукуруза.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + four =