Почела међународна акција полиције: Наредних дана појачана контрола саобраћаја

Друштво

У наредних седам дана, почевши од данас, саобраћајна полиција спроводиће појачану контролу саобраћаја како би се открили прекршаји управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, подсећају саопштењем у Полицијској управи Зајечар. Ради се о међународној акцији полиције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе). У петак, 21. јуна, биће реализован Alcohol and Drugs marathon и тада ће у контроли саобраћаја непрекидно бити ангажовани сви расположиви алкометри и уређаји за контролу психоактивних супстанци у организму.

У првих пет месеци ове године из саобраћаја је искључено више од 20.000 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 1.500 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци, наводи се у полицијском саопштењу. Додаје се и да је више од 4.000 возача затечено да управља возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

С обзиром да предстоји одржавање великог броја музичких фестивала на којима се очекује присуство више десетина хиљада посетилаца, Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да не управљају возилом уколико су конзумирали алкохол или психоактивне супстанце и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =