Пријем амбасадора Ирана и отварање 6. Међународног летњег теквондо кампа

Друштво

Председник Општине Сокобања Миодраг Николић протеклог петака био је домаћин делегацији Амбасаде ИР Иран на челу са Њ. Е. господином Рашидом Хасанпуром, као и чалновима иранске теквондо репрезентације.

Председник Николић упознао је делегацију Ирана са потенцијалима Сокобање и погодностима које пружа када је у питању здравствени и туризам уопште. Гостима је приказан и кратки промо филм о бањи под Озреном. Амбасадор Хасанпур и председник Николић, у току званичне посете разматрали су питања сарадње и повезивања Сокобање и Ирана посебно у домену културе, здравственог туризма и спорта.

Њ.Е. господин Рашид је истакао да је одушевљен зеленилом и природом, да зна да сокобањски ваздух чини чуда али и да је прочитао да је ова бања позната по изреци „Сокобања-Сокоград, дођеш стар одеш млад” и рекао да ће радо и чешће долазити да би се уверио у то.

Повод ове званичне посете је одржавање Међународног теквондо кампа у организацији ТК „Астерикс” из Ниша и ТК „Азија” из Београда, уз подршку Општине Сокобања. Камп је окупио 200 спортиста из 14 земаља са 3 континента и то из Грчке, Северне Македоније, Бугарске, Румуније, Мађарске Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Египта, Украјине, Швајцарске и Ирана и наравно Србије, сазнајкемо од Владана Никодијевића, главни тренерера ТК „Астерикс”.

− Ово је шести камп по реду који ми организујемо и до сада је највећи у Србији. Претходних година смо били у Нишу, ове године смо изабрали Сокобању и презадовољни смо условима које имамо овде. Смештај је одличан као и хала. С обзиром да смо одушевљени условима у Сокобањи, планирамо да наредних година овде направимо највећи камп у Европи са преко 500 учесника из 30 земаља − рекао је тренер Никодијевић.

Сениорска репрезентација Ирана категорије до 23 године први пут учествује на теквондо кампу, зато је и посебно задовољство што је Сокобањи указана прилика да буде и њихов домаћин.

 

− Иранска теквондо федерација подржава овај камп и они су једни од најбољих у свету. Ове године смо склопили договор да сваки наредни камп буде у организацији ТК „Астерикс”, ТК „Азија” и наравно иранске теквондо федерације − додао је Никодијевић.

И учесници кампа су били презадовољни. Такмичарима из Србије допали су се веома добри услови за тренирање, сама Сокобања, њена природа и ваздух а такмичарима из Египта и Бугарске поред тога допало се и гостопримство Сокобањчана.

Општина Сокобања и СШ „Бранислав Нушић” добилe су захвалницу организатора за помоћ и подршку у реализацији овог великог скупа теквондиста .

Пријему су, као домаћини, присуствовали и заменик председника општине Владимир Миловановић, председник Скупштине општине Сокобања Владан Петковић и шефица Кабинета председника општине Оливера Денић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 19 =