Kros RTS

На Кросу РТС-а око 600 сокобањских ђака

Друштво Спорт

Око 600 сокобањских ђака од првог до четвртог разреда придружило се својим вршњацима на традиционалној трци „Кроз Србијуˮ која је одржана последњег радног дана протекле недеље. У оквиру Кроса РТС-а истовремено су потрчали ђаци у свим градовима, општинама и селима у Србији, а ова манифестација у Сокобањи је одржана на теренима Спортско рекреативног центра „Подинаˮ. По речима Дарка Павловића, помоћника директора Основне школе „Митрополит Михаилоˮ, ово је добра прилика да деца изађу из кућа и да се одвоје од компјутера и мобилних телефона.

– Битно је да изађу у природу и на сунце, због њих највише. Недавно смо имали и игре младих које су се одржале пети пут у Сокобањи. За разлику од протеклих година ове године су на играма младих учествовала само деца из наше школе и било је врло успешно. Било је одлично организовано и наше екипе које су победиле иду на међуокружно такмичење које се одржава у Сурдулици – каже Павловић.

Kros RTS

Поред ових редовних активности, запослени у сокобањској основној школи ангажовани су на унапређењу спортских активности младих.

– Покушавамо да децу подстакнемо да се што више баве спортом. Осим Игара младих и Кроса, прошла недеља је била недеља спорта где су се ученици такмичили у разним дисциплинама, у зависности од разреда у коме се налазе. Циљ нам је да што више деце почне да се бавити спортом, било којим, да их извучемо из куће и да се друже што више. Радићемо на томе и надаље и надам се да ћемо успети – додаје Павловић.

Према прелиминарним резултатима на Кросу РТС-а трчало је 377.796 предшколаца и ђака. Генерални покровитељ 32. Кроса је Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Спортским савезом Србије и Савезом атлетских талената.

Kros RTS

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =