Подељене награде на конкурсу „Крв живот значи”: Ученички радови као мотивација

Друштво

Недеља Црвеног крста у Сокобањи која ће трајати до среде 15. маја оплемењена је и традиционалним догађајем у којем су учествовали најмлађи. Колики је значај добровољног давалаштва и да, како сам назив конкурса гласи, „крв живот значи” ђаци су показали кроз своје литерарне и ликовне радове. Они који су били најкреативнији добили су дипломе и награде које су им свечано уручене у петак, 10. маја.

Организатори из Црвеног крста Сокобања кажу да је ове године пристигло стотинак ученичких радова, а подељено је чак 25 награда.

– Радови су били заиста добри и чланови комисије су имали дилему коме доделити награду, тако да је доста њих који су делили прво, друго, треће место. Ученици су се на овај начин захвалили добровољним даваоцима крви, али поред тога су и мотивисали своје рођаке, пријатеље, познанике, да постану добровољни даваоци крви, да дају крв и тако неком помогну и спасу нечији живот – каже Милица Миленковић, секретар ЦК Сокобања.

Најбољи литерарни рад у категорији од 1. до 4. разреда написала је ученица трећег разреда Теодора Живковић, док је за ликовне радове награђено десеторо ученика истог разреда. Прво место поделили су Вера Николић и Богдан Трпковић, друго место освојили су Лазар Живановић, Николина Вељковић, Јована Церовић и Видак Миленковић, док је трећа награда подељена ученицима Анђели Митић, Драгу Радоју, Вељку Гмитровићу и Сергеју Стојановићу.

У категорији од 5. до 8. разреда, прво место у области литерарних радова поделиле су ученице Јана Антанасковић (8. разред) и Калина Милојковић (5. разред), друго место освојиле су матуранткиње Кристина Дошеновац и Јелена Балић, док је треће место припало Даници Гроздановић, ученица петог разреда. У овој категорији најбољи ликовни рад послали су ђаци петог разреда Лука Јоцић и Даница Гроздановић, другу награду поделили су Стеван Стојадиновић (6. разред), Ника Младеновић (5. разред) и Калина Милојковић (5. разред), док је треће место припало Анастасији Станковић (5. разред), Софији Живковић (5. разред), Магдалени Пилиповић (6. разред) и Дуњи Ристић (5. разред).

У Црвеном крсту Сокобања посебно истичу значај сарадника из школе захваљујући којима успешно реализују ову традиционалну акцију, а ове године дипломе су уручене наставницима Виолети Вељковић, Маријани Петровић, Ивани Николић и Виолети Марковић.

У оквиру Недеље Црвеног крста сутра, 14. маја, добровољним даваоцима крви који су до сада крв дали 10, 20, 35, 50, 75 или 100 пута биће уручена признања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 1 =