Почела 25. Уметничка колонија „Сокоград”

Друштво Култура

Отварањем изложбе слика са прошлогодишње колоније, у малој галерији Легата, синоћ је почела 25. Уметничка колонија „Сокоградˮ. Организатор колоније је Народна библиотека „Стеван Сремац”. Јелена Стојановић, вд директора ове културне установе, каже да ће десет ликовних уметника до суботе 20. новембра стварати дела инспирисана Сокобањом.

− Јако ми је драго што се колонија након годину дана паузе наставља и што је ово 25. по реду, дакле један мали јубилеј јер четврт века није мало − рекао је Момир Армуш, професор ликовне културе у пензији и члан Савета колоније.

Изложбу је отворио председник општине Сокобања Миодраг Николић, који је свим учесницима пожелео да у наредним данима уживају у Сокобањи а организаторима се захвалио на још једној успешно организованој колонији. Николић је истакао да је због епидемиолошке ситуације одржавање колоније прошле године изостало а да је из истог разлога ове године померана јер је најпре било планирано да се одржи у мају, па у августи, октобру и напокон је успешно организована овог месеца.

− Као лекар, посебно могу да поручим да уколико је неко од учесника прележао ковид, средње тешку или тешку форму, Сокобања ће му као савршена за постковид опоравак пријати, дакле излазите што више и надишите се свежег ваздуха − истакао је председник општине.

Домаћин сликарима већ по традицији је хотел „Моравицаˮ, у коме су учесници смештени, а на располагању имају и импровизовани атеље у коме стварају своја дела.

 DSC4037
 DSC4053
 DSC4048
 DSC4026
 DSC4019
 DSC4029
Aperture: 4
Camera: NIKON D7000
Iso: 800
Orientation: 1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =