U sredu akcija dobrovoljnog davanja krvi – svakom davaocu besplatna karta za akva park

Društvo

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Sokobanja i Zavoda za transfuziju krvi Niš biće održana sutra, u sredu 14. jula, u terminu od 8 do 15 u zgradi stare škole.

− Ova akcija ima za cilj da obezbedi dovoljne rezerve krvi u letnjem periodu, kada je to preko potrebno − kaže Milica Milenković sekretar sokobanjskog Crvenog Krsta.

Ona je zato pozvala sve meštane ali i turiste da se odazovu u što većem broju.

− Pacijent nikada ne treba da čeka krv, već krv treba da čeka pacijenta. Za saniranje posledica saobraćajne nesreće često je potrebno i preko deset jedinica krvi, za intervenciju zbog karcinoma grlića materice tri jedinice krvi, za infarkt miokarda šest jedinica, a za presađivanje jetre potrebno je i do 30 jedinica krvi, pri čemu se 97 posto građana oslanja na svega 3 posto onih koji dobrovoljno daju krv − ističe Milenković.

Za svakog dobrovoljnog davaoca krvi Sportsko rekreativni centar (SRC) „Podina” obezbedio je po jednu besplatnu ulaznicu za Akva park „Podina”. Crveni krst Sokobanja se iz tog razloga zahvaljuje SRC „Podina” za veliki doprinos promociji dobrovoljnog davalaštva krvi u letnjem periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

15 − 15 =