RHMZ

РХМЗ издао упозорење: На снази наранџасти метео аларм

Друштво

Према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода, које нам је проследила пи-ар служба локалне самоуправе, у наредна два дана очекују нас временске непогоде и обилне падавине.

– У петак 8. јула обилне падавине очекују се јужно од Саве и Дунава, нарочито на југозападу и југу Србије од 20 до 40mm за 24h, локално и више. У току ноћи ка суботи 8/9.7.2022. године и у суботу 9.7.2022. године током дана, падавине ће се додатно интензивирати на истоку и југоистоку земље уз количину кише и до 60mm за 24h – стоји у упозорењу РХМЗ-а.

У том периоду на снази ће бити наранџасти метео аларм што значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

На северу Србије киша ће престати у суботу, а у осталим крајевима тек у недељу уз постепено разведравање са северозапада. Наредне седмице углавном суво и стабилније време са сунчаним интервалима и максималном температуром до четвртка од 23 до 27 степени целзијуса, а затим у порасту.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + six =