Шеста међународна смотра фолклора „Читлук 2021.”

Друштво

Шеста међународна смотра фолклора „Читлук 2021.” одржана је у суботу на летњој позорници у Читлуку. На смотри је учествовало једанаест друштава. Поред домаћина, КУД-а „Младост” учествовли су и КУД „Соко” из Сокобање, КУД „Гоша” Смедеревска Паланка, КУД „Влашкодолац” из Влашког Дола, КУД „Арсеније Тодоровић” из Перлеза, КУД „Моравац” из Адрана код Краљева, КУД „Војвода Пријезда” код Сталаћ , КУД „Коло” из Књажевца, КУД „Младост” из Житковца, КУД „9. Август” из Лучине и КУД „Пензионер” из Зајечара.

Смотра је започела дефилеом учесника а том приликом свечано је отворена и летња позорница у Читлуку сечењем врпце. Смотру је отворио Миодраг Николић, председник општине Сокобања који је поздравио све учеснике смотре изразивши задовољство што су се стекли услови да се оваква једна манифестација одржи у Читлуку након годину дана паузе због Корона вируса.

 DSC4835
 DSC4800
 DSC4878
 DSC4826
1 DSC4719
 DSC4748
 DSC4770
 DSC4789
 DSC4838
Aperture: 6
Camera: NIKON D7000
Iso: 360
Orientation: 1

Организатор манифестације је КУД „Младост” заједно са МЗ Читлук уз подршку општине Сокобања.

− Велико нам је задовољство што је овде данас једанаест друштава и скоро 450 учесника. По први пут се све дешава на новој летњој позорници и ми дугујемо велику захвалност општини Сокобања без чије помоћи не би било могуће да Читлук добије овакав објекат. Надамо се да ћемо у наредном периоду организовати нове активности на нашој позорници − каже Аца Абазовић уметнички руководилац и кореограф КУД „Младост”.

Сви учесници и пријатељи манифестације добили су захвалнице као бивши чланови КУД-а „Младост” из Читлука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + four =