У Средњој школи „Бранислав Нушић” све спремно за почетак школске године

Друштво

Сутра, 1. септембра, у свим школама у Србији почеће нова школска година, а такав је случај и са школама које раде на територији општине Сокобања. За разлику од минулих, ове године Ресорно министарство је свим образовним установама послало смернице како треба почети школску годину са препоруком да се родитељи укључе у рад, а како би се повећала безбедност ученика.

− Све припреме за школску годину приводе се крају. Највећи део је већ и завршен. Оно што знамо је да је петак, 1. септембар, први школски дан у овој школској години и он ће као и увек бити посвећен увођењу ученика у школску годину, односно у своје разреде. Најпре ће свако одељење са својим одељенским старешином имати један час одељенске заједнице, где ће добити сва неопходна обавештења, а ученици првог разреда ће имати прилику и да упознају своје другаре и своје одељенске старешине, распоред часова, а затим ће по једном скраћеном распореду, у току сутрашњег дана бити одржани и остали часови – рекла је за наш портал, Ана Милићевић, директорка школе.

За понедељак, 4. септембар, заказани су родитељски састанци за све разреде. Списак потребних уџбеника доступан је родитељима на сајту школе, али ће такође имати прилику да се са тим упознају и преко одељенских старешина.

− У 15 часова ће бити састанци за родитеље првог разреда, где ће родитељи сазнати све информације, распореде по одељењима и упознати се са разредним старешинама. Такође по неком обичају те родитељске састанке посећујемо школски психолог Марија Крстић Велојић и ја као директор. Истог дана у терминима од 15 и 16 часова, биће и родитељски састанци за све остале разреде – додала је директорка Милићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − one =