„Башта отвореног срца”

Друштво

Велики број туриста и мештана од најмлађих до најстаријих. Весело, распевано и разиграно – тако је било првог дана ове године у Озрен Башти.

– Четрнаести пут заредом одржана је традиционална манифестација ‘Башта отвореног срца’ која има за задатка да одржи добро расположење од новогодишње најлуђе ноћи до репризе дочека, како би нам свима нова година почела весело и у добром расположењу ‒ каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

Миленковић истиче да је ова манифестација на неки начин и показатељ, како ће изгледати наредна туристичка сезона, као и да је велики број страних гостију дочекао Нову годину у Сокобањи.

– Судећи по последњим објављеним подацима Републичког завода за статистику за првих 11 месеци ове године у Сокобањи је било пет пута више страних туриста него 2017. године. Очекујемо да ова година по туристичком промету буде још боља – истакао је Миленковић.

Већ по традицији у „Башти отвореног срца” било је за сваког понешто. Играло се и певало уз трубаче, а најмлађе и најслађе госте забављали су аниматори. Посетиоци су се могли окрепити топлим напицима и окусити неке од традиционалних специјалитета. Наравно, није изостало ни одушевљење како мештана тако и туриста. Неки од гостију први пут су били у Сокобањи за дочек Нове године, одушевљени кажу да ће сигурно доћи поново, а ми смо покушали да вам видео записом пренесемо бар делић атмосфере која је владала првог дана ове године у Озрен Башти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 9 =