U Srednjoj školi „Branislav Nušić” sve spremno za početak školske godine

Društvo

Sutra, 1. septembra, u svim školama u Srbiji počeće nova školska godina, a takav je slučaj i sa školama koje rade na teritoriji opštine Sokobanja. Za razliku od minulih, ove godine Resorno ministarstvo je svim obrazovnim ustanovama poslalo smernice kako treba početi školsku godinu sa preporukom da se roditelji uključe u rad, a kako bi se povećala bezbednost učenika.

− Sve pripreme za školsku godinu privode se kraju. Najveći deo je već i završen. Ono što znamo je da je petak, 1. septembar, prvi školski dan u ovoj školskoj godini i on će kao i uvek biti posvećen uvođenju učenika u školsku godinu, odnosno u svoje razrede. Najpre će svako odeljenje sa svojim odeljenskim starešinom imati jedan čas odeljenske zajednice, gde će dobiti sva neophodna obaveštenja, a učenici prvog razreda će imati priliku i da upoznaju svoje drugare i svoje odeljenske starešine, raspored časova, a zatim će po jednom skraćenom rasporedu, u toku sutrašnjeg dana biti održani i ostali časovi – rekla je za naš portal, Ana Milićević, direktorka škole.

Za ponedeljak, 4. septembar, zakazani su roditeljski sastanci za sve razrede. Spisak potrebnih udžbenika dostupan je roditeljima na sajtu škole, ali će takođe imati priliku da se sa tim upoznaju i preko odeljenskih starešina.

− U 15 časova će biti sastanci za roditelje prvog razreda, gde će roditelji saznati sve informacije, rasporede po odeljenjima i upoznati se sa razrednim starešinama. Takođe po nekom običaju te roditeljske sastanke posećujemo školski psiholog Marija Krstić Velojić i ja kao direktor. Istog dana u terminima od 15 i 16 časova, biće i roditeljski sastanci za sve ostale razrede – dodala je direktorka Milićević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 6 =