У биоскопу „Моравица”: Сутра наставак „Истеривача духова”, у суботу још један филм са 52. Феста

Друштво Култура

По већ устаљеном „рецепту” овонедељни репертоар биоскопа „Моравица” доноси две премијере, једну домаћу и једну светску премијеру. У Сокобањи ове недеље премијерно ће бити приказани филмови „Радничка класа иде у пакао” и „Истеривачи духова: Ледена претња”.

Радња филма „Истеривачи духова: Ледена претња” је смештена три године након догађаја из претходног остварења, филма „Истеривачи духова: Наслеђе”. Породица Спенглер се враћа на место где је све почело – култни ватрогасни дом у Њујорку. Удружују се са изворним Истеривачима духова (које тумаче Бил Мареј, Ден Акројд и Ерни Хадсон), који су развили тајну истраживачку лабораторију како би хватање духова поставили на виши степен. Приликом открића древног артефакта, ослобађа се зла сила, и нови и стари Истеривачи духова морају да удруже снаге како би заштитили свој дом и спасили свет од другог леденог доба.

Филм ће премијерно бити приказан сутра, у четвртак, у термину од 20 часова и 30 минута, док ће у репризном термину бити приказан у недељу (14. априла) од 18 часова и 15 минута и уторак (16. април) од 20 часова и 30 минута.

„Радничка класа иде у пакао” је домаћи филм из 2023. године, рађен по сценарију и режији Младена Ђорђевића. Филм је имао светску премијеру у званичном програму „Торонто филмског фестивала” у септембру 2023. године. Домаћа премијера је одржана на 52. Фесту, 24. фебруара 2024. године, где је освојио многобројне награде: награду „ФЕДЕОРА” за најбољи евро-медитерански филм у главном такмичарском програму, награду „Небојша Ђукелић” за најбољи филм из региона у главном такмичарском програму и награду „Београдски победник” за најбољу режију.

Филм „Радничка класа иде у пакао” доноси причу о малом и одумрлом граду у Србији. Фабрика у којој су некада радили људи из целог града и села који га окружују, затворена је. Предвођени тајанственим Илијом, група бивших фабричких радника у свом безнађу окрећу се паганским ритуалима и призивају ђавола да би се осветили својим експлоататорима.

Филм ће премијерно бити приказан у суботу (13.04.) у термину од 18 часова и 15 минута, док ће репризно бити приказан у среду (17.04.) у вечерњем термину од 20 часова и 30 минута.

На овонедељном репертоару биоскопа „Моравица” увршетни су и даље светски хитови „Годзила против Конга: Ново царство 3Д” и „Прво предсказање”.

Што се тиче домаћих наслова, филмови „За данас толико” и „Руски конзул” су и даље у жижи интересовања. За најмлађу публику и ове недеље биће приказани филмови „Кунг Фу Панда 4 3Д” и „Вау вау звезда 2”. Оба филма су синхронизована на српски језик.

Према плану и програму рада биоскопа „Моравица” нерадани дани су петак (12. април) и понедељак (15. април).

Комплетан репертоар за период од 11. до 17. априла можете погледати на следећој фотографији:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − two =