У Сокобањи велики одзив грађана за имунизацију

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања тренутно је 68 активних случајева заразе вирусом ковид-19. Доктори ковид амбуланте очекују да данас још шест суграђана изађу из изолације. Јуче је од 25 тестираних шесторо било позитивно. Тежина симптома и клиничка слика код оболелих је као и раније, веома различита, и креће се од пацијената са благим симптомима до оних са упалом плућа.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији наше општине вакцинисане су 904 особе, што је у односу на број становника, велики број, имајући у виду и то да је од почетка вакцинисања протекло тек шест дана. Интересовање грађана је велико а вакцинација уз савршену организацију у сокобањском Дому здравља тече по плану. Осим 40 здравствених радника, који су 8. јануара примили Фајзерову вакцину, остали грађани се пелцују против коронавируса кинеском вакцином, које за сада има у довољним количинама. Вакцинација се као што смо већ писали, обавља на за то одређеном пункту и то од 7 ујутру до 20 часова увече, а дневно вакцину прими од 120 до 150 грађана.

И поред тога што од данас, на свим пунктовима за вакцинацију могу да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације, доктор и сестре сокобањског Дома здравља, излазе у сусрет најстаријим суграђанима који немају начина да се пријаве преко преко еУправе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 19 =