U Sokobanji veliki odziv građana za imunizaciju

Društvo Zdravlje

Na teritoriji opštine Sokobanja trenutno je 68 aktivnih slučajeva zaraze virusom kovid-19. Doktori kovid ambulante očekuju da danas još šest sugrađana izađu iz izolacije. Juče je od 25 testiranih šestoro bilo pozitivno. Težina simptoma i klinička slika kod obolelih je kao i ranije, veoma različita, i kreće se od pacijenata sa blagim simptomima do onih sa upalom pluća.

Od kako je počela masovna imunizacija do danas na teritoriji naše opštine vakcinisane su 904 osobe, što je u odnosu na broj stanovnika, veliki broj, imajući u vidu i to da je od početka vakcinisanja proteklo tek šest dana. Interesovanje građana je veliko a vakcinacija uz savršenu organizaciju u sokobanjskom Domu zdravlja teče po planu. Osim 40 zdravstvenih radnika, koji su 8. januara primili Fajzerovu vakcinu, ostali građani se pelcuju protiv koronavirusa kineskom vakcinom, koje za sada ima u dovoljnim količinama. Vakcinacija se kao što smo već pisali, obavlja na za to određenom punktu i to od 7 ujutru do 20 časova uveče, a dnevno vakcinu primi od 120 do 150 građana.

I pored toga što od danas, na svim punktovima za vakcinaciju mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, doktor i sestre sokobanjskog Doma zdravlja, izlaze u susret najstarijim sugrađanima koji nemaju načina da se prijave preko preko eUprave.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + four =