Обележен Савиндан у сокобањским школама

Друштво

Свети Сава школска слава обележена је данас у сокобањској основној и средњој школи, много скромније него ранијих година и уз поштовање свих мера заштите због пандемије болести коју изазива корона вирус. Свештеници сокобањске цркве обавили су резање славског колача. По први пут ове године због већ познате ситуације у Основној школи „Митрополит Михаило” изостала је приредба поводом Савиндана а свечаност је симболично уприличила Богдана Петровић, ученица седмог разреда сокобањске основне школе казивајући стихове песме „Свети Сава” Предрага Конатаревића.

 

− Свим грађанима општине Сокобања, ученицима и колегама честитам овај значајан дан. Свети Сава нас је учио истинољубивости, правди, достојанству и поносу, и свима са овог места поручујем, крећимо се и даље путем Светог Саве – истакла је Тања Глигоријевић, директорка О.Ш. „Митрополит Михаило”.

Ове године домаћини славе били су Ивана Гавриловић, наставница математике и њен супруг Милан Гавриловић, а колач за следећу годину преузели су Хелена и Дејан Милисављевић.

Савиндан је сечењем колача, обележен и у Средњој школи „Бранислав Нушић”. Директорка сокобањске средње школе је свим колегама, ученицима и њиховим родитељима честитала школску славу у нади и са жељом да сви што пре превазиђемо ову ситуацију, постигнемо добре резултате у раду и учењу и вратимо се уобичајеним токовима живота.

− Захваљујем се породици Никодијевић која је овогодишњи колачар као и породици Миленковић која је преузела колач за следећу годину са надом да ће ово бити јединствен случај у обележавању школске славе и да ћемо већ наредне године сви у бољем расположењу а пре свега добром здрављу обележити Савиндан − додала је Милићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − three =