Vladimir Milovanović

ОО СНС Сокобања: Смањење пореза на имовину у 2020. години

Друштво Политика

На јуче одржаној конференцији за новинаре председник ОО СНС у Сокобањи, Владимир Миловановић упознао је јавност са одлукама донетим на јучерашњој седници скупштине које ће утицати на висину пореза на имовину. У питању су одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину на територији Општине Сокобања и измена одлуке о висини стопе амортизације за утврђивање пореза на имовину.

‒ Ове одлуке у конкретном случају значе мање порезе за све врсте непокретности у свим зонама на територији Општине Сокобања, како због смањења прометованих цена, тако и због измене стопе амортизације која је повећана са досадашњих 20%, на 40%. Повећање стопе амортизације заначи умањење пореза у 2020. години ‒ каже Миловановић.

Он је поменуте промене објаснио на примеру куће од 100 м2, у првој зони, за коју је у 2019. години пореска обавеза износила 8.859 динара, у 2020. години биће 7.360 динара што је умањење од 16,92%, док ће за кућу на селу исте квадратуре у 2020. порез износити 1.595 динара уместо овогодишњих 1.868 динара што је умањење скоро 15%.

‒ Умањење пореза обухвата и пословне просторе што је добра вест и за наше предузетнике јер ће умањење пореза у првој зони бити око 40%. Ове одлуке нису део предизборне кампање, већ последица квалитетног рада и добре сарадње са Владом Републике Србије у оквиру које смо реализовали бројне пројекте новцем из државног буџета што је отворило простор за ове мере смањења пореза ‒ додаје Миловановић.

 

2 thoughts on “ОО СНС Сокобања: Смањење пореза на имовину у 2020. години

  1. Poštovani, gde mogu da nađem informaciju o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti na opštini Sokobanja, za podnošenje prijave za porez na imovinu za 2020.godinu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − two =