Симпозијум медицинских сестара предшколских установа Србије у хотелу „Моравица”

Друштво Здравље

Симпозијум медицинских сестара предшколских установа Србије, почео је јуче у хотелу „Моравица” и трајаће до недеље 28. новембра. Традиционални, јесењи Стручни сусрети медицинских сестара у оквиру Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, први пут је у Сокобањи одржан пре две године. Стручни скуп је отворио Миодраг Николић, председник општине Сокобања који је истакао да му је драго што се епидемиолока ситуација донекле смирила, па су се стекли услови да ове године симпозијум буде одржан.

Јадранка Спасић председница Удружења медицинских сестара предшколских установа Србије каже да је симпозијум акредитован од стране образовних институција тачније, Министарства просвете, науке и технолшког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања, води се као вид обавезног стручног усавршавања и бодује се са четири бода за лиценцу.

− Стручни скуп траје четири дана са програмом који је врло богат, садржајан, актуелан и у складу са оним што се зове Нове основе предшколског програма или „Године узлета“.  Имамо предаваче из Министарства просвете, образовних институција, факултета и госте предаваче по позиву који, већ имају нека искуства из тих нових основа. Такође, имамо и два дана презентације примера инспиративне праксе и самих јаслених група јер ово је пре свега намењено медицинским сестрама васпитачима које раде са децом до три године и сада ћемо имати прилике да видимо негде око 40 примера добре праксе из предшколских установа целе Србије. Један од циљева овог симпозијума је и афирмација професије медицинске сестре-васпитача а самим тим унапређивање њених компетенција као и размена искустава, добре праксе између различитих предшколских установа − рекла је Спасић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + nine =