Раскопане улице проблем грађанима и Kомуналном, али решење постоји

Друштво

У Његошевој улици изводе се радови на реконструкцији, од угла са улицом Алексе Маркишића до гробља. То је створило проблеме тамошњим житељима, а појединци су се огласили на друштвеним мрежама, тражећи од комуналаца да реше новонасталу ситуацију и да умање рачуне, како они сматрају, за непружене услуге.

У Јавном комуналном предузећу кажу да због великих радова камион-смећар није у могућности да приђе тим малим улицама, и Његошевој улици, како би извезло кућно смеће.

– Ми смо одмах по започињању тих радова обезбедили грађанима да износе своје кућно смеће у контејнер који је 5000 литара и постављен је на раскрсници између Његошеве улице и Васе Чарапића. Контејнер, који се редовно извози. На тај начин смо грађанима, дакле, омогућили редован одвоз кућног смећа. О овим чињеницама смо већ обавестили грађане у неколико наврата, путем средстава јавног информисања, путем интернет портала али и грађани који нам се јављају телефоном добијају те информације – каже Ана Вељковић, директорка ЈКП „Напредак”

Она је позивала све грађане , који су можда у дилеми или имају неки проблем да их позову како би правовремено добили решење проблема или неопходне информације.

– Док смо радили реконструкцију у улици Гаврила Принципа, ми смо и нашим машинама излазили у сусрет грађанима тих улица и извозили смеће јер, понављам, смећара није могла да уђе. Свакако ови контејнери од самог почетка радова, велики контејнер, на располагању је грађанима како би смо превазишли овај проблем до завршетка радова – каже наша саговорница.

Директорка Вељковић наглашава да су више пута пробали да камионом прођу кроз неке мање улице.

– И уколико се нека фаза радова буде завршила, на начин да можемо да уђемо и да приђемо, наравно, одмах ћемо наставити са активностима извожења кућног смећа. До тада ћемо, наравно, редовно извозити овај велики контејнер у који грађани већ одлажу смеће – поручила је директорка Комуналног, уз опаску да су радници овог предузећа ишли и пружали информације оним људима које су затекли у кућама, где могу да одлажу своје кућно смеће.

Порука је та да грађани немају потребу да иду негде даље. У Његошевој улици постављен је велики контејнер за одлагање смећа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − five =