Sokobanja

U Sokobanji mesec dana bez novih slučajeva obolelih od korone

Društvo Zdravlje

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Sokobanja je dobra. Danas je tačno mesec dana kako nije registrovan ni jedan novi slučaj zaraze kovidom-19 u našoj opštini.

Od 17. septembra kada smo poslednji put informisali javnost do danas, testirano je 43 meštana i svima su rezultati bili negativni, osim jednog aktivnog slučaja koji se održava duže od mesec dana, odnosno čiji su kontrolni nalazi i dalje pozitivni na kovid-19. Iako se i dalje izvestan broj ljudi javlja zbog povišene temperature, čiji uzrok nije zaraza kovidom-19, može se reći da je smanjen i broj pregleda u kovid ambulanti, odnosno manjeje meštana koji se javljaju sa simptomima koji mogu ukazati na postojanje virusa korone.

Da bi epidemiološka situacija i u narednom periodu bila zadovoljavajuća, posebno što se sada početkom jeseni javljaju i druge respiratorne infekcije, i dalje se preporučuje poštovanje preventivnih mera koje sprečavaju širenje korona virusa, poput nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i držanja distance.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + 10 =