U Jošanici počela sa radom pošta u novim prostorijama

Društvo

Juče je u novim prostorijama u Jošanici počela sa radom pošta. Naime, ovo selo je i ranije imalo poštu koja je bila smeštena u privatnom objektu, tako da je morala biti izmeštena. Zahvaljujući zajedničkom angoažovanju JP „Pošta Srbije”, MZ Jošanica” i lokalne samouprave nove prostorije su sređene i pošta je smeštena u zgradi Doma kulture. Pošta će u početku raditi tri dana u nedelji: ponedeljkom, sredom i petkom od 10 do 12 časova, a ubrzo će početi da radi i pet dana sedmično, rekla je Olivera Čebić Veljković predsednica MZ Jošanica.

− Pošta je izgubila prostorije u kojima je bila, a mi smo se u saradnji sa lokalnom samoupravom i sa JP „Pošta” dogovorili, s obzirom da u Domu kulture ima sasvim dovoljno mesta, da im ustupimo jednu prostoriju na korišćenje tako da i i nadalje imamo poštu u selu. Nama je pošta veoma bitna jer ovde žive uglavnom stariji ljudi kojima je ona potrebna i uspeli smo u toj našoj nameri i ja sam presrećna. Drago mi je da su i predstavnici pošte i lokalne samouprave došli na zvanično otvaranje − rekla je Ćebić Veljković.

Predsednik Opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, kaže da će se lokalna samouprava potruditi da u narednom periodu u svim mesnim zajednicama gde za to postoji mogućnost otvoriti ili ugovorne ili sistem mobilnih pošti, o čemu je već razgovarao sa Zoranom Đorđevićem, direktorom JP „Pošta Srbije”. Nikolić dodaje da je pre svega u planu otvaranje ugovorne pošte u Čitluku i u Vrmdži, gde je i ranije postojala.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − four =