U Domu zdravlja Sokobanja juče 14 radnika zasnovalo stalni radni odnos

Društvo Zdravlje

Slaviša Antonijević direktor Doma zdravlja Sokobanja potpisao je juče rešenja o prijemu radnika na neodređeno vreme. Četrnaest radnika, od toga tri lekara, pet medicinskih sestara, dva vozača, dva čistača i dva pomoćna radnika, zasnovala su juče stalni radni odnos u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

− Veliki dan za Dom zdravlja, rešili smo neke svoje probleme koje duže vreme nismo uspevali da rešimo, a to je nedostatak radne snage. Lokalna samouprava nam je u prethodnom periodu izlazila u susret i pomagala nam da prevaziđemo taj problem, tako što je finansirala određeni broj lekara, medicinskih tehničara, vozača i pomoćnog osoblja, ali sada će sve biti mnogo lakše − istakao je Antonijević.

Predsednik Privremenog organa opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, koji je zajedno sa direktorom Antonijevićem i inicirao ovo zapošljavanje, ističe da je prvenstveno kao lekar izuzetno srećan što je toliki broj radnika zaposlen u isto vreme.

− Zadnji put je ovako veliki prijem radnika bio ovde pre 30 godina. Uvećali smo broj radnika i kadrovski plan, zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja koji su nakon našeg zalaganja preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje primili 14 radnika, što će za građane Sokobanje mnogo značiti iz više razloga. Između osttalog, moći ćemo sada da aktiviramo i seoske ambulante, pored toga naši vozači neće praviti nepotrebne prekovremene sate − istakao je Nikolić.

On dodaje da se ovde neće stati sa unapređenjem zdravstvene zaštite kada je kadar u pitanju, već da će u narednom periodu mlade lekare poslati na specijalizaciju, čime će Dom zdravlja Sokobanja ponovo dobiti neke specijalizacije koje je nekada imala poput radiologa, oftamologa i neuropsihijatra.

Jedan od lekara koji su juče zasnovali stalni radni odnos je i Stefan Petrović iz Boljevca, koji trenutno radi u Hitnoj službi i koji ističe da je prijatno iznenađen što je tako brzo zasnovao stalni radni odnos jer u sokobanjskom domu zdravlja radi tek pet meseci. Pre toga je u Boljevcu radio godinu dana i tri meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 4 =