У Дому здравља Сокобања јуче 14 радника засновало стални радни однос

Друштво Здравље

Славиша Антонијевић директор Дома здравља Сокобања потписао је јуче решења о пријему радника на неодређено време. Четрнаест радника, од тога три лекара, пет медицинских сестара, два возача, два чистача и два помоћна радника, засновала су јуче стални радни однос у овој здравственој установи.

− Велики дан за Дом здравља, решили смо неке своје проблеме које дуже време нисмо успевали да решимо, а то је недостатак радне снаге. Локална самоуправа нам је у претходном периоду излазила у сусрет и помагала нам да превазиђемо тај проблем, тако што је финансирала одређени број лекара, медицинских техничара, возача и помоћног особља, али сада ће све бити много лакше − истакaо је Антонијевић.

Председник Привременог органа општине Сокобања Миодраг Николић, који је заједно са директором Антонијевићем и иницирао ово запошљавање, истиче да је првенствено као лекар изузетно срећан што је толики број радника запослен у исто време.

− Задњи пут је овако велики пријем радника био овде пре 30 година. Увећали смо број радника и кадровски план, захваљујући Влади Републике Србије и Министарству здравља који су након нашег залагања преко Републичког фонда за здравствено осигурање примили 14 радника, што ће за грађане Сокобање много значити из више разлога. Између остталог, моћи ћемо сада да активирамо и сеоске амбуланте, поред тога наши возачи неће правити непотребне прековремене сате − истакaо је Николић.

Он додаје да се овде неће стати са унапређењем здравствене заштите када је кадар у питању, већ да ће у наредном периоду младе лекаре послати на специјализацију, чиме ће Дом здравља Сокобања поново добити неке специјализације које је некада имала попут радиолога, офтамолога и неуропсихијатра.

Један од лекара који су јуче засновали стални радни однос је и Стефан Петровић из Бољевца, који тренутно ради у Хитној служби и који истиче да је пријатно изненађен што је тако брзо засновао стални радни однос јер у сокобањском дому здравља ради тек пет месеци. Пре тога је у Бољевцу радио годину дана и три месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 5 =