У биоскопу “Моравица”: Ферари, Аргајл и филмови за најмлађе

Друштво Култура

На овонедељном репертоару биоскопа „Моравица” наћи ће се чак пет наслова, шпијунски трилер „Аргајл”, биографски филм о италијанском произвођачу тркачких аутомобила Енцу Ферарију, затим за најмлађе посетиоце ту су филмови „Прича о чаробном мачу”, „Леси нова авантура” и „Куце у опери”.

Биографски филм „Ферари” настао по књизи Брока Јејтса „Енцо Ферари – Човек и машина” је филм о италијанском произвођачу тркачких аутомобила и предузетнику Енцу Ферарију и његовим професионалним и персоналним борбама током 1957. године, редитеља и косценаристе Мајкла Мана, једног од најзначајнијих редитеља данашњице и са Адамом Драјвером у главној улози.

Лето је 1957. године. Након спектакла Формуле 1, бивши возач Енцо Ферари је у кризи. Банкрот прети фабрици коју су он и његова супруга Лаура од темеља иградили пре десет година. Њихов несталан брак разорен је губитком сина Дина годину дана раније. Ферари се бори и на приватном плану око признања сина Пјера кога је добио са Лином Ларди. Осим тога, ту је и притисак да се повећа производња аутомобила иако су у току припреме за опасну култну трку „Mille Miglia” која се возила од Бреше до Рима и назад.

Филм ће бити приказан сутра од 20 часова и недељу од 20 часова и 30 минута.

Из ишчашеног ума Метјуа Вона (аутора Кингсман франшизе, Фајтер), долази нам „Аргајл”, као бритва оштар шпијунски трилер који мења перцепцију стварност и поглед на свет.

Брајс Далас Хауард је Ели Конвеј, повучена списатељица серијала шпијунских бестселера, за коју је идеално вече оно проведено код куће, уз компјутер и са мачком по имену Алфи. Али, када заплет из њених измишљених књига, који се одвија око тајног агента Аргајла и његове мисије да раскринка светско шпијунско удружење, почне да одржава тајне акције шпијунске организације из стварног живота, мирне вечери код куће постају ствар прошлости.

Заједно са Ејданом (Сем Роквел), шпијуном алергичним на мачке, Ели јури широм света како би била корак испред убица, док граница између њеног измишљеног света и реалности почиње да бледи. Врхунску глумачку екипу чине и Хенри Кавил, Џон Сина, Аријана ДеБос, поп звезда Дуа Липа, Брајан кранстон, Кетрин О’Хара и легендарни Семјуел Л. Џексон.

Филм „Аргајл” биће приказан у суботу од 18 часова и 15 минута и уторак од 20 часова.

За најмлађе посетиоце биоскоп је обезбедио приказивање филмова „Прича о чаробном мачу”, „Леси нова авантура” и „Куце у опери”. Распоред приказивања ових филмова имате у наставку текста.

Овдашњу публику и даље очекује приказивање филма „Недеља” и то у три термина, у суботу, 3. фебруара, од 20 часова и 30 минута, недељу, 4. фебруара, од 18 часова и 15 минута и среду, 7. фебруар, од 20 часова.

Према плану и програму рада биоскопа „Моравица” нерадни дани су петак (2. фебруар) и понедељак (5. фебруар).

Комплетан репертоар за период од 1. до 7. фебруара можете погледати на следећој фотографији:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =