Хуманитарни базар, светлећи лампиони и ватромет од Буцкића за празник

Друштво

Предшколска установа „Буцко” данас у центру Сокобање, преко пута Милошевог конака организује хуманитарни базар. Гости и мештани Сокобање могу на базару да купе разне ускршње декорације попут корпица, ускршњих јаја и зека, које су пре два дана на радионици правили буцкићи заједно са својим родитељима. Сва прикупљена средства од продаје радова ићи ће за лечење малог Илије, сазнајемо од Данијеле Дисић помоћнице директора ПУ „Буцко”.

− Ово је била прилика да деца науче нешто више о Васкрсу као празнику, јер се ми и трудимо на све начине да гајимо традиционалне вредности а уједно се уче и хуманости − рекла је Дисић.

Она је додала да је ПУ „Буцко” за овај дан припремила још једно изненађење за све. Наиме, на истом месту у центру Сокобање, вечерас од 20 часова поводом завршетка пројекта ове васпитно-образовне установе, под називом „Магија светлости”, најмлађи ће најпре пуштати светлеће лампионе а затим ће бити организован ватромет. Овај пројекат биће званичмо презентован на стручним сусретима који ће бити организовани током овог месеца у Кладову.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + six =