Треће коло Трекинг лиге Србије Сокобања 2019 биће одржано у суботу

Друштво

Планинарско спортска манифестација 3. коло Трекинг лиге Србије Сокобања 2019. у огранизацији ПК „Озренˮ биће одржана у суботу 20. априла. На овој манифестацији учествују планинарски клубови и друштва односно планинари из читаве Србије.

Према пропозицијама, као и сваке године, такмичари могу изабрати једну од три стазе, различите дужине и висине успона, којом ће се кретати. Ове године на располагању такмичарима су:

Мала стаза дужине 14,6км, успон 780м, временски лимит 5 сати, број бодова 38
Средња стаза дужине 26,6км, успон 1250м, временски лимит 7 сати и 45 мин, број бодова 65
Велика стаза дужинe 36 км, успон 1810м, временски лимит 9 сати, број бодова 90

Планинари ће моћи да се пријаве и на сам дан такмичења у периоду од 7:30 до 9:30 на стартном месту на излетишту „Борићиˮ. Старт трке је у 9:45 а већ поменуте стазе, којима ће се такмичари кретати налазе се на предивним планинама Озрену и Девици, сокобањским излетиштима, као и заштићеном подручју: предео изузетних одлика „Сокоград-Лептеријаˮ, споменик природе „Рипаљкаˮ и предео изузетних одлика „Озренске ливадеˮ.

Најбољи у категоријама: јуниори у мушкој и женској конкуренцији и то мала и средња стаза, сениори мушкарци ‒ за све три стазе, ветерани мушкарци, сениорке ‒ за све три стазе и у категорији ветеранке, биће награђени медаљама и дипломама. Такође, три најбоље пласиране екипе у мушкој и женској категорији добијају дипломе, а првопласиране екипе у мушкој и женској категорији добијају пехаре.

Трекинг лига Србије је такмичење Планинарског савеза Србије које чини скуп планинарских акција у току године на којима се планинари такмиче у прелажењу различитих стаза трчањем или пешачењем уз помоћ мапе коју припрема организатор и уз нужну оријентацију. Све стазе су означене планинарским маркацијама.

Правила Трекинг лиге Србије налажу да такмичари морају проћи задате контролне тачке, у одређеном временком лимиту, на једној од три унапред одређене стазе, по редоследу који одређује правилник сваке трке посебно. За трасу трке користе се већ постојеће планинске и пешачке стазе. Организатор кола Трекинг лиге Србије мора трасирати три стазе и све морају бити кружне са заједничким стартом и циљем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − three =