Sokobanja

Последњих дана већина тестираних позитивна је на корона вирус

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно је регистровано 177 активних случајева заразе вирусом ковид-19, до краја дана овај број ће вероватно бити већи. Како сазнајемо, број првих прегледа се није знатно повећао, у просеку буде око 30 пацијената, с тим што је у понедељак и уторак било око 40 пацијената.

Међутим, оно што је приметно последњих дана је то да од броја грађана који се јаве на први преглед, већина буде позитивна, што до сада није био случај. Што се тиче старосне стуктуре оболелих, највише је оних између 30 и 65 година, дакле углавном радно способно становништво. Клиничка слика код оболелих је различита, а тренутно је на болничком лечењу десет пацијената.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији општине Сокобања дато је 3.800 доза вакцине. Ревакцинација се према распореду који је утврдило Министарство здравља обавља од 8 до 15 часова а од 15 до 20 часова врши се редовна вакцинација првом дозом. У сокобањском дому здравља имунизација се обавља кинеском, Астра-Зенеком и Фајзеровом вакцином а они који желе руску вакцину, пелцују се у Алексинцу или Нишу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =