Велика златна медаља за мед пчелара Саше Радивојевића на сајму у Новом Саду

Друштво

Саша Радивојевић, произвођач Ртањског меда и председник удружења пчелара „Крајинска матица” из општине Сокобања, награђен је великом златном медаљом за Ртањски мед на Међународном пољопривредном сајму одржаном недавно у Новом Саду.

Радивојевић који је већ годинама успешан пчелар и добитник многобројних признања за квалитет природног меда попут: Златне медаље у Тузли 2016. године, златне медаље у Тетову 2019. Године, Златне медаље на Новосадском сајму 2020.године и три специјалне награде на Београдском сајму,истиче да му је најновије признање још већи мотив за рад, труд и залагање.

Иначе Ртањски мед је прошле године заштићен ознаком географског порекла. Пројекат добијања ознаке реализовала је Локална акциона група „Ртањ”.Поступак сертификације спроводио је стручни тим Научног института за прехрамбене технологије у Новом Саду, у сарадњи са представницима ЛАГ-а и члановима четири удружења пчелара: „Крајинска матица” и Друштво пчелара „Сокобања”, „Ртањско-Кучајска пчела” и „Ртањ” из Бољевца.

Дефинисано географско подручје на коме се производи Ртањски мед налази се у источној Србији и везано је за подручје општине Сокобања и Бољевац. Укупна површина производње Ртањског меда износи 1.353 квадратних километара.

− Ово је још једна потврда посебног квалитета Ртањског меда са заштићеном ознаком географског порекла, и као добар увод у поступак сертификације који радимо ове године са Organic Control System, произвођачима Ртањског меда и удружењима пчелара који су чланови оснивачи и придружени чланови ЛАГ Ртањ уз подршку Општине Бољевац и Општине Сокобања. − поручују из ЛАГ Ртња.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + nineteen =