Treće kolo Treking lige Srbije Sokobanja 2019 biće održano u subotu

Društvo

Planinarsko sportska manifestacija 3. kolo Treking lige Srbije Sokobanja 2019. u ogranizaciji PK „Ozrenˮ biće održana u subotu 20. aprila. Na ovoj manifestaciji učestvuju planinarski klubovi i društva odnosno planinari iz čitave Srbije.

Prema propozicijama, kao i svake godine, takmičari mogu izabrati jednu od tri staze, različite dužine i visine uspona, kojom će se kretati. Ove godine na raspolaganju takmičarima su:

Mala staza dužine 14,6km, uspon 780m, vremenski limit 5 sati, broj bodova 38
Srednja staza dužine 26,6km, uspon 1250m, vremenski limit 7 sati i 45 min, broj bodova 65
Velika staza dužine 36 km, uspon 1810m, vremenski limit 9 sati, broj bodova 90

Planinari će moći da se prijave i na sam dan takmičenja u periodu od 7:30 do 9:30 na startnom mestu na izletištu „Borićiˮ. Start trke je u 9:45 a već pomenute staze, kojima će se takmičari kretati nalaze se na predivnim planinama Ozrenu i Devici, sokobanjskim izletištima, kao i zaštićenom području: predeo izuzetnih odlika „Sokograd-Lepterijaˮ, spomenik prirode „Ripaljkaˮ i predeo izuzetnih odlika „Ozrenske livadeˮ.

Najbolji u kategorijama: juniori u muškoj i ženskoj konkurenciji i to mala i srednja staza, seniori muškarci ‒ za sve tri staze, veterani muškarci, seniorke ‒ za sve tri staze i u kategoriji veteranke, biće nagrađeni medaljama i diplomama. Takođe, tri najbolje plasirane ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji dobijaju diplome, a prvoplasirane ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji dobijaju pehare.

Treking liga Srbije je takmičenje Planinarskog saveza Srbije koje čini skup planinarskih akcija u toku godine na kojima se planinari takmiče u prelaženju različitih staza trčanjem ili pešačenjem uz pomoć mape koju priprema organizator i uz nužnu orijentaciju. Sve staze su označene planinarskim markacijama.

Pravila Treking lige Srbije nalažu da takmičari moraju proći zadate kontrolne tačke, u određenom vremenkom limitu, na jednoj od tri unapred određene staze, po redosledu koji određuje pravilnik svake trke posebno. Za trasu trke koriste se već postojeće planinske i pešačke staze. Organizator kola Treking lige Srbije mora trasirati tri staze i sve moraju biti kružne sa zajedničkim startom i ciljem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + 6 =