Традиционална шетња и заједничка фотографија увертира у матурско вече

Друштво

Сокобањци су синоћ сведочили још једном дефилеу младости и лепоте, традицији која се овде одржава сваке године. У свечаним оделима, разнобојним хаљинама и са осмехом на лицу матуранти су прошетали од своје, сада већ бивше школе, до хотела где је организовано матурско вече. Праћени погледима поносних родитеља, родбине и осталих посматрача, који су се можда присетиле своје младости, они су у центру града уз звуке труба заиграли и коло, што је била увертира у ово вече које ће им дуго бити у сећању.

Као део традиционалног дефилеа, младићи и девојке у пратњи својих професора застали су код атријума Завичајног музеја где су направили заједничку фотографију.

– Матуранти су били вредни ових дана, завршили су школу, полажу матурске испите и вечерас је дан за опуштање за весеље и радост, а онда ће кренути наравно у неке друге воде. Ми им желимо све најбоље у животу, да буду успешни, срећни, задовољни собом и надам се да ћемо се ускоро видети да ето поделимо неке утиске – поручила је Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

Ове године школовање су завршили ђаци четири одељења и то три на четворогодишњем трајању, а једно на трогодишњем. Из школских клупа изашло је 80 матураната.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

Фото: К. Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =