Седница скупштине – бесплатни уџбеници за основце, нови директор комуналног предузећа

Друштво Политика

Седница скупштине општине Сокобања одржана је јуче. Пред одборницима се нашао обиман дневни ред са више од 50 тачака. Одборници су усвојили све предлоге одлука.

Готово половина днeвног реда била је резервисана за правилнике и конкурсе за унапређење пољопривредне производње у области свињарства, говедарства, овчарства, козарства, пчеларства, набавци садног материјала у воћарству, субвенционисање пољопривредних кредита, за спровођење пројеката и унапређење удружења у области пољопривреде,набавку електричних пастира и унапређење пластеничке производње. Усвојени су и извештаји о раду Туристичке организације, Народне библиотеке „Стеван Сремац”, ЈП „Зеленило”, СРЦ „Подина”, Центра за социјалони рад, Правобранилаштва општине Сокобања, Општинског већа и председника општине Сокобања, Општинске управе општине Сокобања а дата је сагласност и на план рада Дома здравља Сокобања за 2021. годину.

Одборници су једногласно усвојили одлуку којом ће сви основци од првог до осмог разреда добијати бесплатне уџбенике који ће бити купљени из буџета општине Сокобања.

Усвојена је и оставка досадашњег директора ЈКП „Напредак” Саше Дрљаче и на његово место као В.Д. имeнована је Ана Вељковић из Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =