У понедељак завршница „Културице”: Плесне тачке и Теофрастови „Карактери”

Друштво Култура

Полазници неколико креативних радионица које је организовао Културни центар имаће прилику да покажу научено на завршници првог циклуса, која ће бити одржана у понедељак 10. јуна од 17:00 часова у сали биоскопа „Моравица”. Радионице под заједничким називом „Културица” покренуте су новембра месеца, а млади Сокобањци имали су прилику да науче нешто ново из области новинарства, фотографије, ликовне уметности, плеса, глуме и креативног писања.

По речима директорке Културног центра Далиборке Стевановић, кроз „Културицу” деца су добила прилику и да искажу своју креативност.

– Позивам сву децу и њихове родитеље да дођу и да виде колико су њихова деца креативна, маштовита и жељна креативног изражавања што смо ми препознали, као Културни центар, и због тога смо и покренули ове радионице. Ми ћемо, наравно, деци поделити сертификате, односно потврде за први циклус радионица које су успешно похађали – поручила је директорка.

Радионице глуме водила је наставница Јасмина Радовановић, која каже да ће програм бити садржајан и да публику у „Моравици” очекују плесне тачке, позоришна игра, као и изложба радова са радионица.

Полазници радионица глуме

– Радионице плеса ће имати две тачке, радионице глуме ће имати такође две тачке. У првој групи, коју чине предшколци и прваци, биће изведен програм у част Јовану Јовановићу Змају, кабаретског типа, у комбинацији музике, игре и говора. Други део наступа који представљају ученици од другог до осмог разреда је колажни тип, сценарио заснован на делу писца и филозофа Теофраста из четвртог века пре нове ере, који се зове ‘Карактери’ и који смо ми прилагодили данашњем животу. Оно што је интересантно, за 2500 година технолошки смо напредовали, кроз еволуцију, у сваком смислу смо напредовали, али су нам нажалост карактери остали исти – поручује наша саговорница.

Програм ће трајати око два сата, а за све посетиоце улаз је бесплатан.

Текст: К. Ђ.; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 17 =