Топла вода у Аква парку уз финансијску подршку министарства?

Друштво

Израда бушотине у близини Аква парка „Подина” која ће служити за обезбеђивање топле воде у овом комплексу, највероватније ће добити финансијску подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација. То је и договорено на састанку који је одржан током протекле седмице у кабинету у Београду. Са министарком Татјаном Матић разговарали су председник општине Миодраг Николић и директор Туристичке организације Сокобања Љубинко Миленковић.

– Постигнут је неки договор да ће министарство ове године финансирати израду те бушотине како би Аква парк коначно ’скинули’ са водоводне мреже и продужили сезону увођењем топле воде. Ми смо сву пројектну документацију спремили тако да очекујемо само завршетак конкурса и надам се да ће нам министарство изаћи у сусрет што се тога тиче, тј. имамо обећања – наглашава први човек Сокобање Миодраг Николић.

Температура воде коју би Аква парк добијао из бушотине је између 22 и 26 степени. Како је раније најављивано, почетак радова очекује се крајем лета, почетком јесени, а пошто се ради о извору који је веома издашан вишак воде требало би да буде укључен у водоводну мрежу.

На састанку у Београду разговарало се и о категоризацији Сокобање, односно о изменама правилника које ће омогућити да најпосећенија бања у Србији коначно добије ознаку туристичког места прве категорије.

– Сокобања не заслужује мање од првог места захваљујући броју посећености, инфраструктури у коју је стварно уложено последње четири године… Међутим, отежавајућа околност по тренутном правилнику је удаљеност железнице. Поднели смо приговор на правилник и имамо обећање од министарке Матић да ће правилник врло ускоро бити измењен, тако да ћемо коначно доћи до категоризације јер Сокобања данас као туристичко место и као општина није категорисана – подсећа Николић.

Он је похвалио сарадњу са Министарством трговине, туризма и телекомуникација наводећи и да се очекује помоћ у решавању питања водоснабдевања.
Након састанка, огласили су се и из Министарства, истичући да је Сокобања једна од најатрактивнијих туристичких дестинација у Србији, као и да општина и ТО Сокобања креирају и реализују стратешке и квалитетне пројекте који доприносе напретку туристичке понуде овог места.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 1 =