Bisokop

Реконструкција биоскопа улази у другу фазу: Поред пројекција и изведби, у најави и фестивал

Друштво

У најновијим филмским остварењима, али и изведбама локалног позоришта и комадима познатих ансамбала, сокобањска публика и све бројнији туристи ускоро ће моћи да уживају у модерној сали биосокопа „Моравице”. У најави је почетак друге фазе радова, која обухвата завршне послове на реконструкцији и модернизацији овог објекта. Поред осталог, подразумева извођење унутрашњих радова на згради биоскопа, нове подове, санитарију, набавку позоришних столица, као и увођење радијаторског грејања, система хлађења и котларнице на пелет.

По речима председника општине Миодрага Николића, јавна набавка је завршена, потписан је уговор, средства су обезбеђена, само се чека увођење извођача радова у посао.

– Рок за завршетак радова је 120 дана, тако да се ја искрено надам да ће до краја јуна Сокобања коначно добити биоскоп какав заслужује. Најзад ћемо имати објекат културе са најмодернијом опремом. То ће подићи културни живот на један виши ниво. Тако да ћемо овогодишњу сезону дочекати врло спремно и са летњом позорницом и са биоскопом – истиче први човек општине.

Поред тога што ће на великом платну публика моћи да ужива у најновијим филмским остварењима, реконструкција биоскопа „Моравица” омогућиће и да овдашње „СБ” позориште коначно добије свој кутак.

– У најави је и да ове године направимо један позоришни фестивал у сарадњи са нашим позориштем – додаје Николић.

Bisokop

Реконструкција биоскопа „Моравица” отпочела је крајем 2019. године када је урађена спољна фасада са термоизолацијом, замењена столарија, израђена хоризонтална хидроизолација, комплетно замењена кровна конструкција и урађена нова таваница. Поред поменутих радова, у овој фази уређен је и плато од бехатон плоча испред објекта, а део пролаза поред зграде је асфалтиран. За прву фазу радова већи део средстава обезбедило је Министарство културе у оквиру пројекта „Градови у фокусу”, око 17 милиона динара, док је из буџета општине издвојено око седам милиона динара. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 18 =