Takmičarski deo Međunarodnog Festivala „Prva harmonika Srbije − Sokobanja 2023”

Društvo Kultura

Međunarodni Festival „Prva harmonika Srbije − Sokobanja 2023”, održaće se od 8. – 10. avgusta i sastojaće se iz dva dela, takmičarskog i revijalnog.

Finale takmičarskog dela, u kome će učestvovati preko 90 takmičara, u osam kategorija iz Srbije i inostranstva održaće se u bioskopu „Moravica”, 09. i 10. avgusta od 9 sati.

U sredu, 9. avgusta, u bioskopu „Moravica”, održaće se preslušavanje mlađih kategorija: petlića, pionira, starijih pionira, mlađih juniora i dueta ispod 15 godina.

Preslušavanje starijih kategori starijih kategorija: juniora, seniora i dueta iznad 15 godina, biće održano narednog dana odnosno u četvrtak 18. avgusta. Svi takmičari su dužni da dođu na preslušavanje sat vremena ranije, odnosno u 8 sati, sa odgovarajućim ličnim dokumentom (lična karta, pasoš, ili drugi odgovarajući dokument koji sadrži fotografiju i lične podatke takmičara), kako bi blagovremeno izvršili prijavu za učešće u finalu takmičenja.

U utorak, 8. avgusta, od 20 sati održaće se Svečano otvaranje festivala i nastupi prethodnih pobednika festivala: Lazara Stanojevića iz Beograda – Prve harmonike Srbije 2022, Milene Minić iz Oreovice – Prve harmonike Srbije 2021, i Borisa Milića iz Grdelice – Prve harmonike Srbije 2019, u pratnji orkestra Aleksandra Stanojevića.

Pobednici u mlađim kategorijama takmičara: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori i duet ispod 15 godina, biće proglašeni u sredu 9.avgusta kada će nastupiti i prvorangiranih takmičara.

U četvrtak, 10. avgusta od 20 sati održaće se proglašenje pobednika u starijim kategorijama takmičara: juniori, duet iznad 15 godina i seniori, kao i nastupi prvorangiranih takmičara, u pratnji orkestra Siniše Vićentijevića.

Na kraju večeri sledi proglašenje sveukupnog pobednika festivala za 2023. godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + 4 =