Од сутра у овим улицама контејнери за кабасти отпад

Друштво

Јавно комунално предузеће “Напредак” почело је са спровођењем јесење акције постављања отворених контејнера. То је један од начина да становници Сокобање сав кабасти материјал, шут или намештај који им више не треба могу да одложе у ове велике контејнере, а не у мале који на тај начин бивају оштећени, уништени, а радници комуналног врло често и не могу да их извезу и испразне тако напуњене.

Ову акцију нам је најавила Ана Вељковић, директорка ЈКП Напредак, уз напомену да је овај проблем посебно био изражен у току шпица сезоне, када због великог броја аутомобила камион комуналног и није мога да приђе појединим контејнерима.

‒ У сарадњи са комуналном инспекцијом одредили смо нека нова места и надамо се да се у наредном периоду ти проблеми неће понављати. Конкретно, сада имамо проблем у Немањиној улици где су нажалост грађани одлагали кабасти отпад и шут, а не можемо да од паркираних возила извеземо нашим возилом. Раније се то решавало тако што су радници ручно извозили, односно празнили контејнер, али због шута сада не могу па ћемо морати то вероватно виљушкаром да извеземо. Поред тога имали смо ситуацију и у улици Алексе Маркишића где смо исто морали ручно да односимо грађевински материјал. Онда су нас грађани звали да поставимо нов контејнер, јер је стари уништен, а ЈКП Напредак према општинској одлуци није дужан да купује судове за одлагање отпада него су то корисници у обавези да набаве. Ми купујемо и постављамо контејнере на јавним површинама ‒ рекла је Вељковић.

Она додаје да сви грађани који желе да избаце шут или кабасти отпад могу у сваком моменту да контактирају ово предузеће које ће по важећем ценовнику уклонити отпад.

‒ Ми смо увели ове године поново акцију бесплатног постављања великих контејнера и она се одвија  по унапред одређеном распореду, тако да позивамо грађане да овог пута сав тај кабасти отпад, шут, намештај, да се информишу када су у њиховој улици велики контејнери и да у њих одлажу, а не у мале контејнере ‒ додаје наша саговоринца.

Према утврђеном распореду сутра 23. септембра, контејнери ће бити постављени у следећим улицама: Кнеза Милоша и то на раскрсници са Учитељ Борином улицом и са улицом Ђорђа Новаковића као и у Војводе Путника. Ови контејнери се одвозе у суботу, а тада се постављају контејнери такође у улици Војводе Путника, али на раскрсници са Солунском, Војводе Степе код трафо станице, Душановој на средини и у улици Христине Маркишић на раскрсници са Душановом, одатле се контејнери одвозе у понедељак 26.септембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 1 =