Такмичарски део Међународног Фестивала „Прва хармоника Србије − Сокобања 2023”

Друштво Култура

Међународни Фестивал „Прва хармоника Србије − Сокобања 2023”, одржаће се од 8. – 10. августа и састојаће се из два дела, такмичарског и ревијалног.

Финале такмичарског дела, у коме ће учествовати преко 90 такмичара, у осам категорија из Србије и иностранства одржаће се у биоскопу „Моравица”, 09. и 10. августа од 9 сати.

У среду, 9. августа, у биоскопу „Моравица”, одржаће се преслушавање млађих категорија: петлића, пионира, старијих пионира, млађих јуниора и дуета испод 15 година.

Преслушавање старијих категори старијих категорија: јуниора, сениора и дуета изнад 15 година, биће одржано наредног дана односно у четвртак 18. августа. Сви такмичари су дужни да дођу на преслушавање сат времена раније, односно у 8 сати, са одговарајућим личним документом (лична карта, пасош, или други одговарајући документ који садржи фотографију и личне податке такмичара), како би благовремено извршили пријаву за учешће у финалу такмичења.

У уторак, 8. августа, од 20 сати одржаће се Свечано отварање фестивала и наступи претходних победника фестивала: Лазара Станојевића из Београда – Прве хармонике Србије 2022, Милене Минић из Ореовице – Прве хармонике Србије 2021, и Бориса Милића из Грделице – Прве хармонике Србије 2019, у пратњи оркестра Александра Станојевића.

Победници у млађим категоријама такмичара: петлићи, пионири, старији пионири, млађи јуниори и дует испод 15 година, биће проглашени у среду 9.августа када ће наступити и прворангираних такмичара.

У четвртак, 10. августа од 20 сати одржаће се проглашење победника у старијим категоријама такмичара: јуниори, дует изнад 15 година и сениори, као и наступи прворангираних такмичара, у пратњи оркестра Синише Вићентијевића.

На крају вечери следи проглашење свеукупног победника фестивала за 2023. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =