Сви путеви на територији општине Сокобања проходни

Друштво

На територији општине Сокобања сви путеви и улице су проходни и редовно се чисте и одржавају, каже Исидор Крстић, председник општине Сокобања. Према његовим речима, наша општина је једна од ретких у којој су у рекордном времену и поред велике количине снега јуче били очишћени сви приоритетни путеви.

Одржавање општинских путева поверено је ЈП „Зеленило” док је чишћење улица у насељеним местима у надлежности месних заједница. У те сврхе општина Сокобања је ове године купила 15 раоника а МЗ су биле дужне да склопе уговор са извођачима који ће чистити улице. Вредност ове инвестиције финансиране из буџета општине Сокобања је 1.789.740 динара. То су прикључне машине које се монтирају на трактор и могу да чисте снег до 80 центиметара висине.

Према речима председника Крстића, у Читлуку јуче нису биле добро очишћене улице. Када је у питању набавка соли и ризле, Крстић каже да је било извесних проблема али да је у међувремену набављена довољна количина оба материјала за одржавање путева у зимским условима.

За одржавање државних путева другог и трећег реда на територији општине Сокобања, задужено је предузеће „Штрабак”, чијим радом у претходном периоду, грађани наше општине нису били задовољни. На Седници савета Зајечарског округа председник Крстић је јавно упутио критике на рад овог предузећа, због великог броја притужби грађана и добио обећање да ће у наредном периоду путеви бити благовремено очишћени.

‒ Тренутно на коловозима има снега и кретање је отежано али су сви путеви проходни ‒ истиче Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =