Svi putevi na teritoriji opštine Sokobanja prohodni

Društvo

Na teritoriji opštine Sokobanja svi putevi i ulice su prohodni i redovno se čiste i održavaju, kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja. Prema njegovim rečima, naša opština je jedna od retkih u kojoj su u rekordnom vremenu i pored velike količine snega juče bili očišćeni svi prioritetni putevi.

Održavanje opštinskih puteva povereno je JP „Zelenilo” dok je čišćenje ulica u naseljenim mestima u nadležnosti mesnih zajednica. U te svrhe opština Sokobanja je ove godine kupila 15 raonika a MZ su bile dužne da sklope ugovor sa izvođačima koji će čistiti ulice. Vrednost ove investicije finansirane iz budžeta opštine Sokobanja je 1.789.740 dinara. To su priključne mašine koje se montiraju na traktor i mogu da čiste sneg do 80 centimetara visine.

Prema rečima predsednika Krstića, u Čitluku juče nisu bile dobro očišćene ulice. Kada je u pitanju nabavka soli i rizle, Krstić kaže da je bilo izvesnih problema ali da je u međuvremenu nabavljena dovoljna količina oba materijala za održavanje puteva u zimskim uslovima.

Za održavanje državnih puteva drugog i trećeg reda na teritoriji opštine Sokobanja, zaduženo je preduzeće „Štrabak”, čijim radom u prethodnom periodu, građani naše opštine nisu bili zadovoljni. Na Sednici saveta Zaječarskog okruga predsednik Krstić je javno uputio kritike na rad ovog preduzeća, zbog velikog broja pritužbi građana i dobio obećanje da će u narednom periodu putevi biti blagovremeno očišćeni.

‒ Trenutno na kolovozima ima snega i kretanje je otežano ali su svi putevi prohodni ‒ ističe Krstić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − five =