Изградња „Врела”: Треба искористити повољне временске услове

Друштво

У току су радови на изградњи Летње позорнице „Врело”. Данас је председник општине Сокобања Исидор Крстић обишао радове и разговарао са представницима извођача и надзорним органом и оценио да динамика радова на фазама Б и Ц иде по плану док, када је у питању фаза А, односно изградња главне позорнице, радови не напредују предвиђеним темпом.

‒ Ми ћемо разговарати са извођачем да се повећа број радника на радовима у оквиру фазе А да би се искористили повољни временски услови у овом периоду и достигла предвиђена динамика ‒ каже Исидор Крстић председник општине Сокобања.

Пројекат Летње позорнице „Врело” обухвата више атрактивних објеката. Поред прве фазе која подразумева изградњу велике позорнице, у склопу Б и Ц фазе биће изграђен визиторски центар „Прве хармонике Сокобања”, затим мала сцена са 600 седећих места која ће бити окружена воденим завесама и водопадима. У склопу ове целине налазиће се и три мала језера, највеће од њих током зиме ће се ледити и биће претворено у клизалиште.

Инвеститор целог објекта је општина Сокобања уз помоћ Министарства трговине туризма и телекомуникација, а наручилац је Туристичка организација Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − 1 =