Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u mažoret plesu

Društvo

Ceremonija svečanog otvaranja 20. Evropskog prvenstva u mažoret plesu održana je danas na bini montiranoj na mermernom šetalištu u centru Sokobanje. Okupljenim takmičarkama i publici najpre se obratio Alen Šćuric, predsednik Evropske mažoret asocijacije (EMA). Šćuric je pre svega rekao da mu je posebno drago što se prvenstvo ove godine održava u Srbiji i dodao da se Sokobanja pokazala kao zaista dobar domaćin.

‒ Imali smo i ranije divne organizacije ali ovde je organizacija predivna. Mogu da kažem da je ovo do sada najbolje organizovano Evropsko prvenstvo u mažoret plesu ‒ istakao je Šćuric, zahvalivši se pojedinačno svima koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnjeg prvenstva.

Jubilarno prvenstvo u mažoret plesu zvanično je proglasio otvorenim predsednik opštine Isidor Krstić koji je ovom prilikom rekao da je Sokobanja danas Evropa u malom i zahvalio se Evropskoj mažoret asocijaciji na ukazanom poverenju.

Pre same ceremonije svečanog otvaranja, predstavnice svih 53 ekipa iz osam zemalja ( Hrvatske, BiH, Crne Gore, Austrije, Češke, Poljske , Rumunije i Srbije) u atrijumu ispred amama pozdravile su predsednika opštine i uručile mu prigodne poklone, odnosno suvenire mesta iz kojih dolaze. Nakon toga održan je i paradni defile.

Takmičarski deo defilea zakazan je za 14 časova, a proglašenje rezultata takmičenja za 18 časova u sportskoj hali. Sutra će takođe u sportskoj hali biti održan takmičarski deo, odnosno binski performans od 10:30 do 16 časova, zatim sledi revijalni deo, a od 17 do 18 časova proglašenje rezultata takmičenja, čime se i završava 20. Evropsko prvenstvo u mažoret plesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 3 =