Сокобања има представника и у новом сазиву Народне скупштине

Друштво Политика

Потврђивањем мандата народним посланицама данас је конституисан нови сазив Народне скупштине Републике Србије. Међу 250 посланика, у новом сазиву републичког парламента наћи ће се и Оливера Денић из Сокобање са Изборне листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане”.

Коалиција коју предводи Српска напредна странка има већину у скупштинском сазиву са 129 посланичких места од укупно 250, а Оливера Денић је била 114 на изборној листи. У изјави за наш портал нова посланица се захвалила грађанима који су подржали ову изборну листу и најавила посвећен рад у интересу грађана и партије коју представља.

– Бити представник грађана у Народној скупштини Републике Србије је велика част, али и одговорност управо према грађанима који су вас с пуним поверењем подржали да будете део највишег законодавног тела у Србији, али и према политичкој странци која вас је и делегирала да будете део парламента. Трудићу се да дам свој максимални допринос раду Народне скупштине, али и афирмацији Српске напредне странке, која је на изборима и вољом грађана и Сокобање освојила најбољи резултат. Захваљујем се грађанима на поверењу и на томе што су препознали да је пут Србије и Сокобање пут просперитета и стабилности – стоји у писаној изјави достављеној нашој редакцији.

Денић додаје да јој је намера да због ангажовања у парламенту не запостави активности у Сокобањи:

– Пре свега, ја сам рођена Сокобањчанка чија је породица у Сокобањи и наравно да ћу се трудити да дам све од себе да допринесем развоју Сокобање. Разговараћу са грађанима како бих се упознала са проблемима, али надам се и позитивним сегментима њиховог живота у нашој заједници, и трудићу се да свима помогнем кроз институционалне механизме и кроз законске оквире.

Ко је Оливера Денић

Оливера Денић рођена је 4. марта 1989. године у Сокобањи, где је завршила основну школу. У Београду је завршила кинески језик у Филолошкој гимназији, а 2011. и на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Године 2015. стекла је звање мастер професор језика и књижевности на одсеку за енглески језик и књижевност Филозофског факултета Универзитета у Приштини.

Била је члан Општинског већа општине Сокобања од 2017. до 2020. године. У Српској напредној странци је од 2013. године. Удата је и мајка је двоје деце.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =